Csoportjaink

 2017.01.01-től a gyermekek a  törvény által előírt három éves kórtól kötelező óvodai beíratásig járhatnak a Susie’s Családi Bölcsődébe. Abban az esetben, ha a gyermek az adott év augusztus 31-ig betölti a 3 éves kort, óvodakötelezetté válik. Ha a gyermek 3. születésnapja augusztus 31-e után van, akkor a következő év augusztus 31-ig még járhat a Susie’s Családi Bölcsődébe.

A Susie’s Családi Bölcsőde minkét csoportját óvodapedagógus vezeti. A gyermekek kis létszámú csoportokban cseperedhetnek fel.

Manapság egyre gyakoribb gond a bölcsődés korú gyermekek napi felügyelete. Még Budapest II. kerületében is – ahol sok bölcsőde, óvoda és családi bölcsőde működik – kevés a férőhely, és az anyukák is nehéz szívvel bízzák apróságukat másra.

Megértjük Önöket és ígérjük, hogy családias légkört biztosítunk gyermekeiknek.

Kis létszámú családi bölcsődénkben biztosítjuk, hogy gyermekeik szeretetben és biztonságban érezzék magukat és életkori sajátosságaiknak megfelelően fejlődhessenek. A szülőkkel szorosan együttműködve törekszünk arra, hogy már 12 hónapos koruktól elősegítsük a járás- és beszédtanulást, közben észrevétlenül fejlesszük énképüket, tudatosságukat. Türelemmel, szeretettel segítjük egyéni kibontakozásukat, és ehhez igyekszünk nyugodt körülményeket és biztonságot nyújtani számukra, így gyermekeink is bízni fognak önmagukban.

BÖLCSŐDE (6. HÓNAPTÓL 3 ÉVES KORIG)

Ebben a korban egyszerű feladatokkal, örömteli, hasznos játékokkal érjük el a legjobb eredményt. Fontosnak tartjuk a folyamatos kommunikációt, az ismétlést, hiszen a nyelvi fejlődésük az emlékezettől és megértéstől függ. Családi bölcsődénkben speciális babatornával edzzük a csípő- és térdizmokat, fejlesztjük mozgásukat, zenebölcsis foglalkozásunkon pedig zenével, hangszerekkel ismerkedünk. A szocializáció elősegítése szintén ezen időszak része, hiszen igen fontos kimutatni szeretetét, uralkodni dühén, együtt meglenni a többi gyermekkel.

Ebben a korban még a játéké a főszerep. A csoportokban a gyermekek korának és fejlettségi szintjének megfelelően választjuk meg a játékokat, hallgatunk zenét, és folyamatosan vezetjük be életükbe az angol nyelv szépségeit. Minden gyermek fejlesztését egyénre szabottan állítjuk össze, mindenkinek saját tudásszintjéhez mérten és saját ritmusában. A szülőkkel való folyamatos kommunikációt nagyon fontosnak tartjuk, hiszen együttműködve tudunk maximálisan tenni a gyermekekért.

Néhány foglalkozásunkon „keverednek” a csoportok, nálunk nincsenek zárt ajtók. Ezt azért tartjuk jónak és fontosnak, mert bizony vegyes korcsoportú közösségben a gyerekek egymástól rengeteget tanulnak. A kisebbek ellesik a nagyobbaktól, hogy ők miként mozognak, beszélnek, viselkednek, a nagyobbak pedig megtanulják a kisebbek tiszteletét, megtanulnak rájuk vigyázni, figyelni.